lång dag!

hallåhej!

Det har varit en lång dag idag ska jag säga! Försov mig så fick efter en promenad med hunden snabbpacka väskan & ringa farmor för skjuts till busshållsplatsen. Väl där insåg jag att jag glömt legitimation. Kom iallafall på den försenade bussen och hann med tåget till Örebro. Skulle träna för en modevisning i mars som en i min kör ska ha, tillsammans med 6 andra från hennes klass i design och mode. Jag var lätt nervösast, blir så när jag ska göra något jag inte alls är van vid eller som jag känner att jag vet hur man gör. Iallafall tror jag det gick hysat, snavade iallafall inte ;)

Fick vänta på tåget länge, passade på att gå in i första bästa wannabepressbyrå och köpa dricka+bilar för onödigt mkt pengar. Men sånt är livet. Köpte även en bagutte på "La baguette", lika god som alltid! Dock var det kanske inte dagens idé att försöka äta den i en trång tågvagn brevid en lite för tjurig tjej. Jag kan säga att jag flyttade så fort det fanns plats.

Tågresan gick iallafall bra och nu är jag i Alingsås! Ska träffa några kompisar imorgon och det ska bli grymt kul! :)

+ Greys är <3

pennans kraft?

Jag är ingen hejare på att prata inför folk. Nervositeten sliter tag i mig, hela magen börjar gurgla och allt runt mig dansar runt runt. Jag är heller ingen vidare stark person, så slåss har aldrig varit något altenativ. Dock har jag alltid velat tycka, för jag ser det som en skyldighet för alla människor. Vi är skapta till att kunna tänka självstädigt, så att inte utnyttja den möjligheten är rent utsagt korkat. Jag menar, hur många människor är det inte som lever i land där man inte får tycka? Därför är det ännu viktigare för vi som får tänka att göra det! Det är därför jag lagt tid på att skriva. Det är genom text, ord, meningar jag som bäst kan uttrycka vad jag känner. Jag gillar att få tid, tid så man hinner fundera ut formuleringar. Bättre att få en andningspaus och slippa pinsamma ordgrodor. Det är det bästa jag vet, att få en ingivelse vad man ska skriva. Låta orden flyta fram ur fingrarna och skapa något!

Fototisdag

Hejsan allihopa!

Har haft en riktigt bra dag idag, trots att jag bara varit hemma. Började dagen med en promenad med hunden och efter en lunch (pannkakor!) så städade jag mitt rum. Det behövdes kan jag säga! När pannkakorna sjunkit ner gick jag upp på vårat loft. Det är ett rum över garaget med lite träningsgrejer. Körde 30 min löpning och sedan ett par omgångar bänkpress. Kan inte säga att jag var särskilt bra men jag gjorde det iallafall :)

Eftermiddagen ägnades åt foto, blev inga kanonbilder men det var skönt att vara ute i det fina vädret iallafall.








ha en bra kväll! <3


jag mår kattpiss

hejsan!

Just nu mår jag hur dåligt som helst, mår illa & har magkatarr. Bella var här igår iallafall, superkul! Vi gjorde chokladfondue, kollade på tv och satt vid datorn. Efter att ha ätit gick vi ner till Matilda, min kusin. Det var två andra där och efter Buzz ett antal gånger och någon underlig dans (?) så somnade jag och Bella vid 0500. Roligt var det iallafall! Vi sov rätt länge och när Bella åkt hem så började jag må illa :o

nu ska jag titta på tv, ha det! <3

Något nytt :)

Plan: Varva det som bloggen tidigare innehållit, alltså dikter, tankar & sånt, med vad jag gör på dagarna och mer lättsmält. Det tar lång tid att skriva det jag gjort tidigare så om jag bara ska hålla mig till det tar det helt enkelt för lång tid :) Så nu blir det en blandning, hoppas ni gillar det! Dessutom ska jag börja lägga upp lite mer bilder.

Kram!


oändlig färg

jag ser på alla löv omkring mig, hur många är de egentligen?
så många färger, så många nyanser av det bruna.
hur många färger finns det?
är färgerna jordens ord till att förklara ordet oändligt?

det finns inget slut, slutet finns inte.

sandkorn på en strand går att sätta siffror på, fiskar i havet går att räkna. 

färgerna är fortfarande oräknade, de är oändliga.


de far genom oss...

Jag tycker synd om dom som inte kan gråta. De som inte kan släppa fram sina känslor, ens för sig själva. Att inte kunna tillåta sig själv att släppa tyglarna, bara för en stund. Fast vad vet jag? Det är möjligt att det finns andra sätta än tårar att få ut allt inom sig. Fast innerst inne tror jag det är en lögn. Känslan efter man har gråtit är så otroligt speciell, man är slut och pigg på samma gång. Man är så otroligt känslig, innan psyket hunnit stabiliserat sig och man har hunnit få lugna ner sig.

peta inte på mig, jag vinglar redan

Alla tårar är inte de där befriande och nästan behagliga tårarna. De falska och självframkallade tårarna ger inte samma effekt. Det är först när tårarna fått tvätta oss vi kan se klart. kanske inte precis efteråt, men senare. Perspektivet kan få oss att analysera våran reaktion.

tsunami svep mig med, bara för en stund så jag sedan kan få komma upp till ytan och uppskatta att jag andas

Om man inte utsätts för press och svårigheter kan man inte förstå hur livet känns när det är som bäst. Trots den insikten kommer det aldrig bli roligt att gråta. Det kommer aldrig vara en glad upplevelse.

men användbar


DEL 3



den mest förståliga hitills skulle jag tro :)



DEL 3

-bakom skynket-


ett ögonkast i samförstånd.
den ärliga konversationen är den som sker utan ord.
graciösa rörelser, vackra ord - du lurar mig inte.

jag såg blicken, dina dolda ord.


orden,
lägg dig i en låda
orden, kasta dig i vattnet
orden, dränk dig


orden, du kan inte lura mig, tro inte du vet vad du gör.
samtliga försök är menlösa.
jag kan se bakom dig,
och när man kan det


då är man en vinnare


DEL 2



DEL 2

-stålmannen-


snart kommer du och räddar mig. skynda dig stälmannen, jag vill inte vara rädd.

jag är den skrikande kvinnan som rånas, jag är barnet som mister sin nalle.


det skär i dina ögon att höra skriket. det trycker i ditt bröst att se tårarna falla.                                              

kan du inte komma snälla stålmannen?

sätt dina hjältefötter på min mark, ta din hjältehand i min. omge mig av självsäkerhet, det behöver jag.

stålmannen vinn, vinn det som hindrar dig - det som hindrar dig att rädda mig.


DEL 1


Jag har under sommaren samlat ihop ganska många texter. Det är lite svårt att placera dom under en kategori. Det är varken dikter, krönikor eller berättelser, utan bara texter. Kände iallafall att jag ville dela dom med de som vill och skriv gärna vad ni tycker! Är dee för abstrakta? Vilken gillar ni bäst? Minst? Alla åsikter gillas :)
Jag tänkte lägga upp en text ungefär varannan dag, tills de är slut. Enjoy!







DEL 1

-den olösta ekvationen-


att förstå är att inse. för att kunna begripa måste man engageras. ärlig närvaro ger insyn och förstånd.

ett liv måste levas. ett liv, märk order ett, är inget man kan köpa eller byta sig till. ingen kan utan utan engagemang, närvaro och insyn i sig själv få ett liv. ett liv som ger något tillbaka.

kärlek är summan av tidigare nämda delar. ekvationen är inte fullständig utan dem, men inte heller utan ingredienser som ödmjukhet, nyfikenhet och gränslös vilja. den vilja som gör oss fria från spärrar, fria från tyglar och regler.

kärlek är mycket och kärlek är ordlöst. det går inte att med bara rätt ingerdienser framkalla den. det okända x:et återstår. pusselbiten som får två människor att älska varandra. det spelar ingen roll vilken kärlek det rör sig om. all äkta kärlek är viktig och x:et ger oss den.

vilja är kärlek,
kärlek är vilja - oförklarlig vilja!



RSS 2.0